ilon kiljahdukset kuuluivat leirisarjan päättäjäisiin

DYYSG FI ry päätti pian perustamisen jälkeen aloittaa toiminnan järjestämällä viiden elementin mukaisen vuodenaikaleirien sarjan.

Vuodenaikaleirit perustuvat vuodenaikojen vaihteluun ja perinteisen kiinalaisen lääketieteen oppiin viidestä elementistä. Ihminen on osa luontoa ja sen kiertoa. Kevät on kasvun aikaa, kesällä luonto kukoistaa, loppukesästä on sadonkorjuun aika, syksyllä luonto alkaa lakastua ja talvella se nukkuu.

Luonnon ja ihmisen energia, qi, käyttäytyy samalla tavalla. Keväällä se alkaa kasvaa ja laajentua, kuten kasvit. Kevään elementti onkin puu. Kesällä energia on laajimmillaan ja sen elementti on tuli. Loppukesän elementti on puolestaan maa. Syksyllä energia alkaa supistua kohti sisäosia ilmojen viiletessä. Syksyn elementti on metalli. Talvella se on varastoituneena sisäosiin ja talven elementti on vesi. Perinteisen kiinalaisen lääketieteen mukaan kunkin vuodenajan elementin mukainen elin on alttiimpana sairauksille kyseisenä vuodenaikana ja sen vuoksi sitä tulisi vahvistaa.

Koska liiton lumoava pääopettajamme Aki Korhonen asuu ja opettaa pääsääntöisesti Oulussa, oli ensimmäisen leirisarjan pitopaikkana Oulu.

TALVI
Leiri sarjan aloitti 19.11.2017 DYYSG talvi leiri, jolla opeteltiin munuaisia vahvistava munuaiset 1 -sarja. Voit lukea tarkemman esittelyn täältä  sekä tunnelmia leiristä Satun kertomana täältä .

Maritan levottomia leiri kuvia löytyy lisää DYYSG-liiton Facebook-sivun albumista täältä.

KEVÄT
Leirisarjan toisella eli kevään leirillä 18.2.2018 opeteltiin maksaa vahvistava maksa 1 -sarja. Voit lukea sarjan esittely artikkelin täältä.

Tähän leiriin liittyen Aki uurasti myös hienon verkkokurssin muistin virkistykseksi sekä niille, jotka eivät päässeet paikan päälle. Myös verkkokurssille saimme mukavan osanottajajoukon. Opetus videoiden teko vaatii valtavan työmäärän tekijältään, joten tämä jätettiin tällä ensimmäisellä kierroksella ainoaksi kokeiluksi suosiosta huolimatta.
Leirin kuva-albumi löytyy jälleen liiton sivuilta hauskoine jälkikommentteineen täältä:

KESÄ
Leirisarjan kolmannella eli kesän leirillä 10.6.2018 opeteltiin sydäntä vahvistava sydän 1 -sarja.

Leirin kuva-albumi löytyy liiton sivuilta täältä.

LOPPUKESÄ
Leirisarjan neljännellä eli loppukesän leirillä 22.7.2018 opeteltiin vatsaa ja pernaa vahvistava sarja.

Leirin kuva-albumi löytyy liiton sivuilta täältä .

SYKSY
Sunnuntaina 28.10.2018 pidettiin leirisarjan viides ja viimeinen, keuhkoja vahvistava syksyn leiri. Tämä keuhko 2 -sarjan leiri sai ennätyksellisen osanottojoukon(26 osallistujaa). Mukaan pääsivät yhteensä lähes kaikki edellisten leirien osallistujat, sekä muutamia uusia kokeilijoita. Viimeinen leiri aloitettiin juhlallisesti jo lauantai iltana kokoontumalla syömään yhdessä Hai Longiin.
Jokainen leiri sisälsi myös vahvan paketin teoriatietoa meridiaaneista, akupuntiopisteistä sekä mystisestä bagua kuviosta ja siihen liittyvästä matematiikasta. Fysiikan ja matematiikan lait ja juuret ulottuvat tuhansien vuosien taakse. Simple is beautiful.

Maritan ikioma versio virallisesta opetuksesta

Lisäksi viimeisen leirin tauolla promotoitiin DYYSG:in taiji sarjoja Akin, Satun, Soilan ja Arton esittäminä. Nämä ovat mahdollisia sarjoja edistyneemmille harjoittelijoille jatkokursseilla mikäli mielenkiinto herää.

Maritan ”kurittomia” kuvia ja niihin liittyviä kommentteja voit löytää liiton Facebookin sivun albumista.

Bloggaaja kiittää kaikkien puolesta opettajaamme kovasta työstä, jonka hän oli tehnyt leirien eteen valmistautumalla fyysisiin harjoituksiin, keräämällä taustatietoa ja teoriaa sekä kääntämällä kiinankielistä kirjallisuutta. Aivan uskomaton suoritus Akilta, joka on myös hyvin kiireinen yksityisyrittäjä ja teki tämän harrastuksenaan meidän iloksi.

Lisäksi bloggaaja kiittää kaikkien puolesta kaikkia leirien järjestelijöitä ja osallistujia, jotka tekivät tämän huiman matkan mahdolliseksi. Kiitos !

Tämän hienon leirisarjan oppeja osa osallistujista syvensi käymällä myös Pekingin urheiluyliopistossa keväällä 2018. Tästä opintomatkasta hieno kuvatarina täällä.

Upea mieliin jäävä leirisarja! Oli suuri onni päästä osallistumaan kaikille leireille.
Näiden parissa lähtee vuoden jokainen aamu loistavasti käyntiin, olipa tulossa räntää, lunta, tuulta , aurinkoa tai mitä muuta tahansa.

Lämpimästi tervetuloa seuraaville liiton leireille.

Marleena Ansion kirjasta Ilon lähteellä

Marita