Vuodenaikaleirit – liikuntaa vuodenaikojen mukaan

Vuodenaikaleirit perustuvat vuodenaikojen vaihteluun ja perinteisen kiinalaisen lääketieteen oppiin viidestä elementistä. Ihminen on osa luontoa ja sen kiertoa. Kevät on kasvun aikaa, kesällä luonto kukoistaa, loppukesästä on sadonkorjuun aika, syksyllä luonto alkaa lakastua ja talvella se nukkuu.

Luonnon ja ihmisen energia, qi, käyttäytyy samalla tavalla. Keväällä se alkaa kasvaa ja laajentua, kuten kasvit. Kevään elementti onkin puu. Kesällä energia on laajimmillaan ja sen elementti on tuli. Loppukesän elementti on puolestaan maa. Syksyllä energia alkaa supistua kohti sisäosia ilmojen viiletessä. Syksyn elementti on metalli. Talvella se on varastoituneena sisäosiin ja talven elementti on vesi. Perinteisen kiinalaisen lääketieteen mukaan kunkin vuodenajan elementin mukainen elin on alttiimpana sairauksille kyseisenä vuodenaikana ja sen vuoksi sitä tulisi vahvistaa.

Suomen Dao yin yang sheng gong yhdistys järjestää vuosien 2017–2018 aikana viisiosaisen leirisarjan. Leireillä harjoitellaan kuhunkin vuodenaikaan liittyvää elintä vahvistava liikesarja. Sarjat on helppo oppia, niiden liikkeet ovat hitaita ja pehmeitä ja ne vaikuttavat tehokkaasti kehoon.

Ensimmäinen leiri järjestettiin marraskuussa 2017 syksyn vaihtuessa talveksi. Leirillä opeteltiin munuaisia vahvistava sarja.

Nyt järjestettävällä kevätleirillä opetetaan maksaa vahvistava liikesarja.

Dao yin yang sheng gong -liikuntamuoto on Pekingin urheiluyliopiston professori Zhang Guangden luoma kattava järjestelmä terveyden ylläpitoon. Se sisältää alkeisharjoituksia, kehoa vahvistavia harjoituksia sekä eri sisäelimiä vahvistavia harjoituksia.

Leirien ohjaajana toimii Aki Korhonen. Hän on opiskellut dao yin yang sheng gongia useiden vuosien ajan ja vieraillut lukuisia kertoja Kiinassa hakemassa oppia terveyttä edistäviin ja ylläpitäviin liikuntamuotoihin.

Kevätleiri – maksaa vahvistava liikesarja

Suomen Dao yin yang sheng gong yhdistys järjestää toisen vuodenaikaleirin sunnuntaina 18.2.2018. Leirillä opetellaan kevääseen sopiva, maksaa vahvistava kahdeksan liikkeen sarja.

Leiri sopii hyvin kaikille terveysliikunnasta kiinnostuneille. Liikkeet ovat hitaita ja pehmeitä ja ne vaikuttavat tehokkaasti kehoon. Leirin jälkeen harjoittelua on helppo jatkaa kotona.

Leirin ohjaajana toimii Aki Korhonen.

Aika: sunnuntai 18.2.2018 klo 11–15.
Paikka: Oulunsuun koulu
Hinta: 10 euroa
Maksu tilille;
Suomen daoyin yangs sheng gong
FI56 5744 5020 0219 02
viite: 9001

Ilmoittautuminen ja lisätietoa:
Ilmoittautuminen fb-ryhmään tai sähköpostitse:
dyysgfi-hallitus(at)googlegroups.com
040 531 41 63 (Aki)

https://www.facebook.com/events/1551808321573134/

 

Maksasarjan verkkokurssi

Kevääseen liittyvän maksasarjan opetus julkaistaan myös verkkokurssina. Kurssi koostuu lyhyistä videoista, joissa liikkeet opetetaan yksityiskohtaisesti. Kurssi alkaa 1.2.2018 ja sen hinta on 10 euroa. Maksettuasi kurssimaksun pääset jäseneksi suljettuun Facebook-ryhmään, jossa kurssimateriaalia julkaistaan parin päivän välein. Materiaali on käytettävissäsi noin puolen vuoden ajan. Kurssin aikana voit esittää meille kysymyksiä ja keskustella liikesarjasta.

https://www.facebook.com/events/1551808321573134/permalink/1561861760567790/

Aika: 1.2.-30.8.2018 klo 00–24.
Paikka: Facebook-ryhmä
Hinta: 10 euroa
Maksu tilille;
Suomen daoyin yangs sheng gong
FI56 5744 5020 0219 02
viite: 8002

——–

Spring Camp – routine for strengthening the liver.

Finnish Dao Yin Yang Sheng Gong Federation organises its 2nd Season Camp on Sunday 18th February 2018 in Oulu. During the camp you will learn an eight movement routine that strengthens the liver and is ideal for the spring season.

The event is suitable for everyone interested in health exercises. The movements of the routine are slow and soft and they have an effective impact to the body. The routine is easy to practise at home after the camp.

Instructor: Aki Korhonen
Time: Sunday 18th February, at 11–15
Venue: Oulunsuu School, Kajaanintie 56
Fee: 10 EUR/person
Info and registration:
dyysgfi-hallitus@googlegroups.com