Now after about two weeks, I still think there is many reasons why I remember travelling to this Berlin seminar really long time, rest of my life, maybe. Main reason is of cource meeting professor Hu XiaoFei from Beijing sports Univercity for the first time.
I heard about this specific seminar from Soila, who is my taiji&qigong friend from Oulu taiji association. I had heard only positive opinions about professor from Aki Korhonen many times. Aki had taught us/me THE WARM UP routine, which was created by professor Hu XiaoFei together with Zhuang YongChang. THE warm up routine is the routine, which have addicted me to stay on qigong&taiji exercises within Oulu Taiji Association. I started doing it about in October 2014 every Morning after about one year just hanging in training classes. Now  no return back to old way of living anymore.


Oulu taiji association had invited Zhuang YongChang already 3 times to Oulu. So now I thought that it is really time to meet the main author of THE warmup routine also. Aki encouraged us that there will be fun, and would have wanted to join also.

All DYYSG traineers wanted to give their share of sending greetings to Berlin by joining to group phote to send warm regards to all in Berlin.

My bad was of cource to destroy partly this nice photo. I dropped the photoset in Oulu airport at security desk and it caused me the bad luck with airplanes. The security Man let me go through anyway despite os class pieces in floor..

THE FRIDAY was not 13th, just normal 24th of November. BUT it was BLACK FRIDAY. To me not commercial waste day, but fully disaster day at airports. I trusted to my dragon good luck and assumed that I can fly to Berlin easily on the same day when cource begins, 16.30 Berlin time. But the MotherOfNature did not like my blind trust, SHE wanted to give me a good lesson to learn. Never travel to ANY IMPORTANT cource on the same day, otherwise Finnair will punish you. So windy snowing broke my early flight, and I arrived to Berlin in darkness. It was a bit exiting to enter to darknessa from the street to see many open doors. Mislead myself to wrong upmost floor, light shutting down, entering to next dark shadows…

Yes, I did  have some(lot of) bloodpressure to calm down with Friday agenda, dao yin yang shen gong heart routine.

Perjantai 24.11.2017

Perjantai illan ohjelmana oli daoyoin yang shen gong sydänsarja. Sydänsarja on sydäntä ja verenkiertoa parantava sarja, tuli-elementti
Seminaari alkoi muilla onnellisilla 16.30. Minä saavuin luokkahuoneeseen myöhään, lähellä seitsemää. Joten en oikein ehtinyt mukaan oppimaan kaikkia uusia yksityiskohtia, mutta jotain kuitenkin.

Ensimmäisessä liikkeessä kädet meni nyrkkiin aiemmin mitä itse oli tehnyt.  Toisessa liikkeessä kädet ei noussut yhtä korkealle sivuille. Neljännessä liikkeessä räpsytyksen rentouteen kiinnitettiin huomiota. Minulla ei tietenkään se mene putkeen(Koska teen liikaa lihaksilla). Korvien hieronnassa oli myös yhden hierottavan pisteen sijaintiero. Seiska liikkeestä sormien napsautus jäi myös mieleen, itse en ole muistanut jättää ranteita yhteen tarpeeksi tuntuvasti.

Viimeisen tunti käytettiin luentoon sarjasta. Luennon sisältö oli pääosin jo tuttua Zhuang YongChungin pohjilta. Sarjan tekeminen rauhoittaa stressistä, voi vaikuttaa kolesterolitasoon, puhdistaa sydänmeridiaania. Viiden elementin teorian mukaisesti muistutettiin myös, että sydämen toimintaan voi vaikuttaa negatiivisesti munuaisen huono toiminta, joten sitäkin on syytä vahvistaa kun on tarpeen vahvistaa sydäntä.

Illalla Petra vielä ystävällisesti vei minut syömään paikallisesti japanilaiseen keittiöön mitä herkullisinta illallista. Samalla hän kertasi minulla mitä eroavaisuuksia oli huomannut. Japanilaisen keittiön mallasjuoma laski loputkin verenpaineet normaalille tasolle. Kiitos.

Lauantai aamupäivä 25.11.2017

 

Kiitokset Soilalle ja Erja- siskolleen, että näin tämän tilaisuuden osallistua ja osallistuin kaikesta muusta härdelistä huolimatta. Perillä hymy irtosi oikein helposti varsinkin näin mukavan leppoisan herrasmiehen ohjauksessa. Kiinan ja saksankielinen kielikylpy oli oikein hauska sekamelska. Kiina-saksa-englanti ja muistiinpanot suomeksi. Siinä oli aivoilla melkoinen haaste, mutta selvisin taaskin.

Lauantai aamupäivän ohjelmana oli daoyoin yang shen gong keuhkosarja. Huomasin pientä korjattavaa omassa suorituksessa lähes kaikissa liikkeissä, koska liikkeen yksityiskohdat tahtovat oikoa reittiään omassa suorituksessa, koska tehnyt syksyn aikana sarjaa osittain automaationa aamuisin. Ihan uutena pointtina (ainakin minulle) oli silmien sulkeminen ja kiinni laittaminen ensimmäisen liikkeen hieronnassa. Lisäksi kiertymisen aikana katseen piti kiertää päätäkin kauemmas taakse. Seiskaliikkeessä oli huomattavissa pieni ero verrattuna aiempaan käden asennossa etuasennossa.

Tarkennukset olivat toki pieniä yksityiskohtia, mutta voi kuitenkin todeta, että ei tullut ihan turhaan. Kaikki kerääntyivät aina mahdollisimman lähelle seuraamaan yksityiskohtia.

Lauantaina Petralla oli takapenkin säpinät, koska meitä oli enemmänkin jotka tarvitsivat tulkkausta myös enlanninkielelle luennon sisällöstä. Hienosti hoidettu Petra. Tanskalaiseen pariskuntaan törmäsin vielä nopsaan sunnuntai aamuna paluumatkalla.

Opetustyyli oli luonnollisesti aika lailla sama Zhuang YongChangin kanssa. Tosin kiinankielistä tekstiä tuli huomattavasti enemmän ja kovemmalla vauhdilla, mutta koska kääntäminen saksaksi vei aikansa, niin ehkä saman verran sisältöä kuitenkin kokonaisuudessa.

Lauantai iltapäivä 25.11.2017

Lauantai iltapäivän ohjelmana oli oikein mukava viiden elementin taiji zen sarja, joka kertaa lyhyesti koko viiden elementin teorian.
Viiden elementin sarja alkoi keväästä. Kaikki liikkeet oli nimetty erivärisiksi lohikäärmeiksi puuhaamassa jotain. Professori kertoi, että kiinalaisessa terveysliikunnassa liikkeet yleisestikin nimetään eläimien mukaan, koska luonto koetaan yleisesti rauhoittavaksi mielikuvina. Kun tekee liikettä ja kuvittelee liikkeen nimen mukaisen eläimen ja luonnon, niin jo pelkästään se vaikuttaa mentaalisesti rauhoittavasti.
Liikesarja on suunniteltu työpaikka taukoliikuntaan sopivaksi. Liikesarja sisältää hieman vaikeampia liikkeitä kuin muissa minun tuntemissa DYYSG sarjoissa, mutta esimerkiksi toinen liike on täsmälleen sama kuin Hu XioFein ja Zhuang YongChangin lämmittelysarjan kolmas liike. Liikkeet eivät kuitenkaan ole yhtä monimutkaisia kuin taijissa, vaan koko liikesarja pysyy paikallaan kuten qigong sarjoissa yleensä, eikä vaadi suurta tilaa ympärilleen.

Oppimamme liikkeet vapaasti suomennettuna:
Turkoosi (oli ensin saksaksi sininen ja sitten vihreä)lohikäärme kiertää päätään sivulle. Liike vahvistaa maksaa.
Punainen lohikäärme ui vedessä – liike vahvistaa sydäntä.
Keltainen lohikäärme kohtaa onnen – liike vahvistaa vatsaa ja pernaa.
Valkoinen jade lohikäärme sylkee helmen – liike vahvistaa keuhkoja.
Musta lohikäärme kääntyy ympäri joessa – liike vahvistaa munuaisia.

Minusta liikesarja tuntui sen verran kivalta ja lyhyeltä, että vaihdoin sen aamureenin lämmittelysarjaksi joksikin aikaa. Töissä en ole vielä muistanut liikettä tehdä.


Kaiken kaikkiaan niin mukava ja lämmin vastaanotto oli Frankin seurassa, että aion kyllä vierailla siellä uudestaan. Pitää hiukan kertailla lisää saksan kieltä. Suuret kiitokset siis Frankin lisäksi myös Petralle, joka auttoi meidät pysymään kärryillä luennon sisällöstä, mutta myös tarpeen tullen liikkeiden ohjaus sanastossa.

Reenisalin sijainti ihanassa ullakkohuoneistossa vanhassa tiilitalossa antoi myös oman kodikkaan säväyksensä seminaariin. Rento ihana meininki lämmitti ja rauhoitti mielen. KIITOS Sydämeni pohjasta.

MindMapin piirtäminen on hieman kesken …