Vuodenaikaleiri-Syksy– keuhkoja vahvistava liikesarja

Leirillä opetellaan syksyyn sopiva, keuhkoja vahvistava kahdeksan liikkeen Daoyin Yangsheng Gong -sarja, keuhko-sarja 1.

Leiri sopii hyvin kaikille terveysliikunnasta kiinnostuneille. Liikkeet ovat hitaita ja pehmeitä ja ne vaikuttavat tehokkaasti kehoon. Leirin jälkeen harjoittelua on helppo jatkaa kotona.

Vuodenaikaleirit – liikuntaa vuodenaikojen mukaan

Vuodenaikaleirit perustuvat vuodenaikojen vaihteluun ja perinteisen kiinalaisen lääketieteen oppiin viidestä elementistä. Ihminen on osa luontoa ja sen kiertoa. Kevät on kasvun aikaa, kesällä luonto kukoistaa, loppukesästä on sadonkorjuun aika, syksyllä luonto alkaa lakastua ja talvella se nukkuu.

Luonnon ja ihmisen energia, qi, käyttäytyy samalla tavalla. Keväällä se alkaa kasvaa ja laajentua, kuten kasvit. Kevään elementti onkin puu. Kesällä energia on laajimmillaan ja sen elementti on tuli. Loppukesän elementti on puolestaan maa. Syksyllä energia alkaa supistua kohti sisäosia ilmojen viiletessä. Syksyn elementti on metalli. Talvella se on varastoituneena sisäosiin ja talven elementti on vesi. Perinteisen kiinalaisen lääketieteen mukaan kunkin vuodenajan elementin mukainen elin on alttiimpana sairauksille kyseisenä vuodenaikana ja sen vuoksi sitä tulisi vahvistaa.

Dao yin yang sheng gong -liikuntamuoto on Pekingin urheiluyliopiston professori Zhang Guangden luoma kattava järjestelmä terveyden ylläpitoon. Se sisältää alkeisharjoituksia, kehoa vahvistavia harjoituksia sekä eri sisäelimiä vahvistavia harjoituksia.

Leirien ohjaajana toimii Aki Korhonen. Hän on opiskellut dao yin yang sheng gongia useiden vuosien ajan ja vieraillut lukuisia kertoja Kiinassa hakemassa oppia terveyttä edistäviin ja ylläpitäviin liikuntamuotoihin.

Aika: la 28.9. klo 15-21, su 29.9. klo 10-16.

Paikka: Puistokadun päiväkotikoulun liikuntasali, Puistokatu 7-9, 40100 Jyväskylä

Vetäjä: Aki Korhonen, Terveys-Qigong 5.duan, Oulun taiji ry:n perustajajäsen; Suomen Dao Yin Yang Sheng Gong -liiton perustajajäsen. (www.dyysg.fi)

Harjoiteltava sarja: Syksy – keuhkoja vahvistava liikesarja (DYYSG)

Maksu: koko leiri 50e, poikkeukset: työttömät, eläkeläiset ja opiskelijat 25e. Saat kurssista laskun kun olet ilmoittautunut. Huomaa maksun peruutusehdot!

Ilmoittautumiset osoitteeseen: jyvaskyla@kriittinenkorkeakoulu.fi

Ilmoittautuminen viimeistään ma 23.9.2019, katso alla peruutusehdot.

Järjestäjät: Jyväskylän Jigotain taiji-jaos ja Jyväskylän Kriittinen Korkeakoulu yhdessä. (Leirin jälkeen järjestetään 2.10. myös Taolainen viisaus nykypäivän arjessa -työpaja, lisää tietoa myöhemmin Jyväskylän Kriittisen Korkeakoulun netti sivuilta).

Lisää tietoa: pidempi esite qigongmuodosta http://jyvaskyla.kriittinenkorkeakoulu.fi/

Ota leirille mukaan: mukava treeniasu, esim. väljähköt treenivaatteet, sisäkengät ja vesijuomapullo.

Majoitus: Ulkopaikkakuntalaisille majoitusmahdollisuuksia esim. Local Culture Hostel & Cafe, Forenom, Omena tms.

Ilmoittautuminen viimeistään 23.9. osoitteeseen jyvaskyla@kriittinenkorkeakoulu.fi. Tämän jälkeen voi kysyä vapaita paikkoja. Ilmoittautumisen voi peruuttaa maksutta ilmoittautumisajan päättymiseen saakka. Tämän jälkeen tapahtuneesta peruutuksesta/poisjäännistä veloitamme puolet (50 %) kurssimaksusta. Jos kurssille jättää tulematta eikä sitä ole peruuttanut, peritään maksu kokonaan.