VUODENAIKALEIRIT – LIIKUNTAA VUODENAIKOJEN MUKAAN

Vuodenaikaleirit perustuvat vuodenaikojen vaihteluun ja perinteisen kiinalaisen lääketieteen oppiin viidestä elementistä. Ihminen on osa luontoa ja sen kiertoa. Kevät on kasvun aikaa, kesällä luonto kukoistaa, loppukesästä on sadonkorjuun aika, syksyllä luonto alkaa lakastua ja talvella se nukkuu.

Luonnon ja ihmisen energia, qi, käyttäytyy samalla tavalla. Keväällä se alkaa kasvaa ja laajentua, kuten kasvit. Kevään elementti onkin puu. Kesällä energia on laajimmillaan ja sen elementti on tuli. Loppukesän elementti on puolestaan maa. Syksyllä energia alkaa supistua kohti sisäosia ilmojen viiletessä. Syksyn elementti on metalli. Talvella se on varastoituneena sisäosiin ja talven elementti on vesi. Perinteisen kiinalaisen lääketieteen mukaan kunkin vuodenajan elementin mukainen elin on alttiimpana sairauksille kyseisenä vuodenaikana ja sen vuoksi sitä tulisi vahvistaa.

Suomen Dao yin yang sheng gong  järjesti vuosien 2017–2018 aikana viisiosaisen leirisarjan ensin Oulussa. Leirien järjestämistä jatketaan muualla Suomessa tilauksen eli tarpeen mukaan.

Vuodenaika leireillä harjoitellaan kuhunkin vuodenaikaan liittyvää elintä vahvistava liikesarja. Sarjat on helppo oppia, niiden liikkeet ovat hitaita ja pehmeitä ja ne vaikuttavat tehokkaasti kehoon.

Ensimmäinen leiri järjestettiin marraskuussa 2017 syksyn vaihtuessa talveksi. Leirillä opeteltiin talveen sopiva liikesarja, jossa on kahdeksan munuaisia vahvistavaa liikettä. Munuaiset ovat alkuperäisen qi-energian varasto ja perinteisen kiinalaisen lääketieteen mukaan erittäin tärkeät elämälle ja terveydelle. Katso tarkemmin täältä.

Dao yin yang sheng gong -liikuntamuoto on Pekingin urheiluyliopiston professori Zhang Guangden luoma kattava järjestelmä terveyden ylläpitoon. Se sisältää alkeisharjoituksia, kehoa vahvistavia harjoituksia sekä sisäelimiä vahvistavia harjoituksia. Katso tarkemmin täältä.

Leirien ohjaajana toimii Aki Korhonen. Hän on opiskellut dao yin yang sheng gongia useiden vuosien ajan ja vieraillut lukuisia kertoja Kiinassa hakemassa oppia terveyttä edistäviin ja ylläpitäviin liikuntamuotoihin. Katso tarkemmin täältä.